Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a

Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a

Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a

Pentru a intelege totul despre "Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a" trebuie sa luati in considerare si contextul in care apare.

Fiecare om sau lucru este unic in felul sau si nimeni nu poate lua o insemnatate universala drept una garantata la nivel personal, aceste explicatii sunt mai mult indrumari pentru viata personala, bazate pe trairile subconstientului dumneavoastra si pe puterile inexplicabile are universului, care desi inexplicabile, pot fi adesea citite si interpretate cu acuratete.

In continuare va prezentam explicatiile :

Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a

Ambele forme sunt corecte, depinde de contextul în care sunt folosite.

Sa este pronume posesiv și se scrie legat atunci când sensul cuvântului este a lui/a ei.

Exemplu: Mașina sa (lui) este la reparat.

Forma s-a se folosește atunci când urmează o acțiune. Aici cratima are rolul de a separa două părți de vorbire diferite ( s – pronume reflexiv și a – verb auxiliar)

Exemplu: Copilul nu s-a dus la școală astăzi.

Deci,  s-a sau sa ?


Sa se scrie sa când înseamnă a lui / ei: cartea sa (a lui / a ei).

S-a se scrie s-a când poate fi completat cu el/ea:
El/ea s-a dus. El/ea s-a spălat.


Vom scrie întotdeauna ,,sa” când înțelesul cuvântului este ,,a lui / ei”. ,,Sa” fiind pronume posesiv.

  • Exemplu: ,,radiera sa”

Vom scrie ,,s-a” când este vorba de o acțiune. Astfel, cratima marchează rostirea într-o singură silabă a două părți de vorbire diferite ,,s” care este pronume reflexiv, iar ,,a”, verbul auxiliar care ajută la formarea perfectului compus.

  • Exemplu: ,,s-a dus”

  • Se scrie s-a atunci când urmează o acțiune: El s-a dus să vadă un film cu prietenii.

Aceasta este o regulă ușor de reținut și de aplicat. Explicația corectă din punct de vedere gramatical este următoarea: în acest caz, cratima marchează rostirea într-o singură silabă a două părți de vorbire diferite ”s” care este pronume reflexiv, iar ”a”, verbul auxiliar care ajută la formarea perfectului compus (în limba română, timpurile compuse se formează cu verbul auxiliar ”a avea”).

  • Se scrie sa atunci când înțelesul cuvântului este ”a lui/ a ei”: Cartea sa este pe masa.

„Sa” se scrie sa atunci când poate fi înlocuit cu „a lui / ei”. Ex: camera sa (camera lui/ei), mama sa (mama lui/ei), hârtia sa (hârtia lui/ei).

„S-a” se scrie s-a atunci când poate fi completat cu el / ea. Ex: s-a dus (el/ea s-a dus), s-a îmbolnavit (el/ea s-a îmbolnavit), s-a rătăcit (el/ea s-a rătăcit).

Doar la noi pe site poti gasi toate explicatiile necesare cu si despre Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a. Totusi nu uitati ca fiecare om este unic in propriul sau mod si chiar si lucrurile care au fost predestinate de catre soarta pot fi influentate si modelate de catre factorii externi, cum ar fi familia, prietenii, locul de munca, unde iti petreci timpul liber sau chiar ce mananci.

Mai jos ai comentariile pentru Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a.


Echipa semnificatie.ro este foarte recunoscatoare pentru faptul ca ai ajuns sa citesti pana aici. Speram ca am explicat totul cat mai detaliat posibil. Si nu uitati, sunteti liberi, ba chiar incurajati de catre noi sa va exprimati opinia despre articolul citit "Cum se scrie : s-a sau sa ? Vezi cum se scrie sa și s-a" in sectiunea de comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *